Sunday, June 9, 2013

Mit resume af filmen "Blinkende lygter":)

*Bemærk at der er uundgåelige fejl. Velkommen til at finde dem og skrive dem nedefor!:)

”Blinkende lygter” er en aktion/ komedie/ kriminalitet film, skrevet og instrueret af Anders Thomas Jensen. Filmen udkom i biograferne i 2000 og handler om fire små gangsterne fra København – Torkild (Søren Pilmark), Peter (Ulrich Thomsen), Arne (Mads Mikkelsen) og Stefan (Nikolaj Lie Kaas) – som snyder deres gangsterchef, Færingen, med 4,000,000 kroner, så beslutter de dem til at køre væk med pengene og gemme i Barcelona, i stedet for hente pengene til deres chef.

Peter bliver desværre skudt, så er de tvunget at stoppe i Jylland, og skjule dem for et par uger i et gammelt ødelagt hus, i en skov tæt på landegrænsen. Langsomt, den ene efter den anden, indser de, at de gerne vil bo der, have et nyt liv, renovere huset og omdanne det til en restaurant. Den ene efter den anden, minder de vendepunktet i deres fortid, og finder vi endelig ud hvordan de kom til at møde hinanden.

Torkild vil gerne have sit eget hus, fordi siden sin barndom har han ønsket at have sit eget værelse. Han løber væk fra hjemmet efter et stort argument med sin forældre.
Peter er stofmisbruger og, mens låst af sine venner i husets køleskab værelset for genoptræning, minder han om hvordan sin far låst ham i et lille skab i mange dage med en masse af cigarer, efter han blev fanget med at ryge. Han løber væk fra hjemmet efter sin far får en hjerteanfald og sin mor befrier ham fra skabet.
Arne er besat af våben og af at skyde på noget og nogen. Han minder om sin barndom, da sin ven skylder sig selv døde efter han ikke med hensigt skylder på hans ven, som han tror døde. Han løber også væk fra hjemmet.
Stefan spiser junk mad al tid. Han er forelsket i en pige, Hanne, som er gravid og som samler dem senere i filmen. Hanne lykkes at overtale Stefan til at forlade hans venner og køre sammen til hendes familie. På vej minder han om sin barndom, da hans forældre besætter så mange om familiens vigtigheden, som han også løber væk fra hjemmet.
Det er på togstationen, hvor de alle fire teenagere møder for den første gang. De bliver uadskillelige.

På deres nye hus/restaurant, møder de to lokale mennesker, en læge og en jæger, som bliver efterhånden accepteret i deres ”familie”, selv om (eller måske derfor?) de har et kontroversielt liv (lægen er alkoholiker og plejede at slå sine børn, før de både døde i en bilulykke sammen med sin kone, også en alkoholiker; jægerens største ønske er at skyde en mand, og at have nosserne til det:)

Filmen ender på en spektakulær måde, som jeg ikke vil afsløre her, men jeg kan kun konkludere med: Sæt orden i din fortid, før du begynder at opbygge fremtiden, ELLERS.............. :)

Filmen kan bestilles fra biblioteket her:



God fornøjelse!:)

Ordliste

at snyde, snød, snydt = to cheat
at skyde, skød, skudt = to shoot
et skud, skuddet, skuddene = a shot, the shot, the shots
at tvinge, tvang, tvunget = to force
at skjule, -te = to hide
at ødelægge, ødelagde, ødelagt = to destroy
at indse, indså, indset = to realize
at omdanne, -ede = to transform
vendepunkt, -et, -er = turning point
stofmisbruger = drug addict 
genoptræning, -en, -er = rehabilitation
besat af = obsessed with
våben, våb(e)net, våben, våbnene = weapon, gun
ikke med hensigt  = without intention, accidentally
at lykkes, lykkedes at = to succeed to
at overtale, -te = to persuade, to convince
at forlade, forlod, forladt = to leave
uadskillelige, -t = inseparable
at have nosserne til = have the balls to (at have mod til = have the courage to)
at afsløre, -ede = to reveal

No comments:

Post a Comment